Prihlás sa cez facebook!

Zobrazíme ti brigády na mieru.
Informácie budeš mať vždy po ruke a včas.

Gastronómia na internáte

Ahojte! :))

Korona kríza sa nás dotkla vo viacerých podobách a ja som sa v dnešnom blogu rozhodla spísať zopár typov a trikov pre nás ŠTUDENTOV, ktorí začali túto krízu pociťovať aj na svojom jedálničku. 😊 Stravovanie študentov, najmä to internátne, je jeden zaujímavý proces, ktorý by sa dal asi aplikovať na študentov globálne keďže podľa amerických vedcov, až 42% študentov na internáte trpí hladom. Avšak buďme k sebe úprimní. My študenti sme zaujímavé exempláre, žijúce vedome neusporiadaný život a často, je zložité skĺbiť tak „náročný a vyčerpávajúci“ proces ako je príprava jedla s inými aktivitami, všakže? :))

via GIPHY

Na začiatok je dôležité si uvedomiť, že v momente ako sa nám stane internát domovom, vzdávame sa dobrovoľne maminej kuchyne. To so sebou prináša nasledovné komplikácie ako nákup potravín a samotná príprava jedla. Na prvý krát budeš mať možno pocit, že si snáď vyrástol v jaskyni a pravdepodobne tvoj žalúdok zažije menší gastronomický šok. Osobne odporúčam ísť s počiatku do varenia s čo najmenšími očakávaniami. Najlepšie so žiadnymi. :))

via GIPHY

Študentský budget ale nie je nevyčerpateľný a preto treba prihliadať aj na túto stránku. Ale verte či nie, aj z mála si dokážete pripraviť kulinársky zážitok. Keď už zlyhá aj táto stránka, skúste si to aspoň pekne naaranžovať.

via GIPHY

Ako na to ?
– 7 gastronomických prikázaní pre študentov –

1. ČO NAJVIAC ZA ČO NAJMENEJ!

2. CESTOVINY!! a.k.a posvätný pokrm všetkých študentov. Pripraviť sa dajú na desiatky spôsobov. Pre menej náročných postačí kečup. Ak si ale potrpíte na istý štandard, odporúčam kečup vymeniť za tavený syr. Nedajbože chcete romantickou večerou prekvapiť svoju drahú polovičku, mám tu pre vás jeden typ. Spaghetti Frutti di Mare! Znie to super, a na prípravu nám postačia približne dve konzervy tuniaka a pre farebný efekt jedna konzerva kukurice. :))

3. KONZERVY. Ale v rámci šetrenia kupovať až keď už sa minú zásoby leča od babky. :))

4. Z JEDNÉHO TANIERA SA DÁ NAJESŤ AJ DVA KRÁT!

5. VIFONKY! Zaliata vifonka vie skvelo zahnať hlad, a surová poslúži ako výborný snack ku Netflixu. :))

6. Ani TÝŽDŇOVÉ PEČIVO nie je také staré, ak si ho necháš na pár sekúnd zohriať v mikrovlnke. (ak už vykazuje farebné odlišnosti, netreba panikáriť. Trocha penicilínu ešte nikomu neuškodilo) :))

7. VYNALIEZAVOSŤ! KREATIVITA! (legenda vraví, že párky si uvaríš aj v kanvici, alebo mrazenú pizzu ohreješ na žehličke, či priamom slnku)

via GIPHY

Tak kamoši, želám vám veľa úspešných hodín strávených v internátnej kuchynke.

Alex. :))